Odoo afbeelding en tekstblok

Retirement en Disposition van IT Assets

Steeds vaker zijn organisaties bewust bezig met Retirement en Disposition van hun IT Assets en is het een actief deel van hun IT Lifecycle Management. Hardware en netwerkapparatuur wordt via recycling organisaties al langer aangeboden.

Recent zijn de mogelijkheden voor software verruimd door uitspraken van de Europese Commissie en wordt deze optie vaker overwogen. Software is echter veel ingewikkelder dan iets wat je concreet kan vastpakken en kent vele "voetangels en klemmen", welke verbonden zijn met de onderliggende software contracten. Niet gemakkelijk, maar dus niet onmogelijk!

De Elegante Derde Optie...

Directe Business to Business verkoop is dan een eerste vaak kostbare mogelijkheid, wellicht begeleid door gespecialiseerde externe consultants.

Een tweede mogelijkheid bieden opkopers die voor eigen risico uw IT assets op voorraad zetten, maar zij kunnen dan slechts een klein deel van de oorspronkelijke waarde bieden. Bovendien kan het uw vendor relatie verstoren die door het symbiotische karakter hiervoor gevoelig is.

Stichting Donate IT biedt u een elegante derde optie; schenken in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit geeft uw organisatie vele voordelen en met ervaren partners zorgen wij dat de transactie voortreffelijk voor u wordt georganiseerd. U kunt daarbij ook uw eigen ANBI gerelateerde doelen aangeven, waarna een deel van de opbrengst aan hen zal worden overgemaakt. Bovendien kent deze optie nog een aantal voordelen, waardoor deze financieel en operationeel aantrekkelijk is...