Het Donate IT MVO partnernetwerk

Onder auspiciën van Stichting Donate IT zijn aanvullende professionele services beschikbaar - waaronder juridische, software services en educatie - welke organisaties helpen complexe IT vraagstukken inzichtelijk te maken.

Onze geautoriseerde Partners in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zorgen voor een snelle implementatie en onderschrijven deze wijze van ondernemen vanzelfsprekend. Deelnemers binnen het Donate IT MVO partnernetwerk werken tegen gereduceerd tarief en geven minimaal 10% van hun tarief via Stichting Donate IT aan een van de MVO doelen van de opdrachtgever.
Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Hardware Services

Het doneren van ongebruikte, nog goed inzetbare apparatuur, is ook mogelijk via Stichting Donate IT. Op voorwaarde dat deze apparatuur, zoals bijvoorbeeld: routers, printers, servers, switches, laptops, desktops en monitors, nog commerciële waarde vertegenwoordigen.

Onze Stichting kan via onze gelieerde partners u professioneel bijstaan in de decommissioning en het benutten van deze apparatuur. Hardware diensten worden uitgevoerd door partners met certificatie voor verantwoord afvoeren. Als Donateur hoeft u slechts te zorgen dat de complete configuratie gereed is voor transport.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Software Services

Veel organisaties bezitten licenties die vaak meer waarde vertegenwoordigen dan IT Management zich realiseert. Stichting Donate IT werkt met software experts en partners die u graag willen helpen deze waarde inzichtelijk te maken voor u organisatie.

Het verkopen van overbodige licenties kost meestal meer tijd dan gedacht. Stichting Donate IT en partners handelen deze zaken met marktpartijen, belastingdienst en vendors graag voor uw organisatie af. Ook bestaande contracten vergen aandacht en kunnen baat hebben bij een second opinion.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

ITAM Discovery Services

Veel organisaties worstelen al jaren met softwaregebruik en licentierechten. Inventarisaties, audits en het buitenwerking stellen van overbodige IT Assets is nog altijd een uitdaging. Veelal kan niemand met zekerheid zeggen welke IT Assets overbodig zijn.

Om hierin donateurs bij te staan is er een pakket ontwikkeld waarin men kennis kan maken met krachtige ITAM oplossing en de aanvullende dienstverlening tegen gereduceerde kosten en minimale belasting van het eigen team.

Decommissioning Service

Wanneer u akkoord gaat met doneren volgt er een workshop met de stakeholders. Uitkomsten hiervan vormen de basis voor Decommissioning planning, inclusief kostenraming. Kosten van de workshop worden niet in rekening gebracht.

Het moment van donatie overdracht wordt zo gunstig mogelijk gepland om continuïteit en compliance te waarborgen.

Fiscale & Juridische Service

Partners bieden fiscale workshops waarin gewerkt wordt aan een belastingadvies op maat, uitgevoerd door aangesloten accountants. Internationale aangelegenheden kunnen op case-by-case basis in kaart worden gebracht.

De administratie en overdrachtsdocumenten worden door ons verzorgd en desgewenst bekrachtigd door de notaris.

Ook partner worden van ons netwerk? 

Neem snel contact op en wij zullen u zo spoedig mogelijk te hulp staan.